Jubileum van Tuijl

De naamswijziging van P.C. van Tuijl Kesteren B.V. naar Van Tuijl | Feed Enrichment valt samen met de viering van het 60-jarig bestaan van de Betuwse firma. De nieuwe frisse, maar ook herkenbare look sluit aan bij de professionaliseringsslag die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.


Opening kantoorpand

Naast de viering van het 60-jarig bedrijfsjubileum op vrijdag 12 mei 2023 is tevens op deze dag de nieuwe bedrijfsnaam en huisstijl geïntroduceerd en werd het nieuw gebouwde kantoor officieel geopend door burgemeester A.J. Kottelenberg.

Van Tuijl | Feed Enrichment

Zaterdag 1 oktober 2022 was het 60 jaar geleden dat de heer P.C. van Tuijl zich inschreef bij de Kamer van Koophandel. De huidige directie heeft hieraan uitgebreid aandacht geschonken op vrijdag 12 mei 2023. Samen met familieleden, buren, leveranciers en klanten is er teruggeblikt op de afgelopen 60 jaar waarin het bedrijf zich heeft ontwikkeld tot een onmisbare speler in de wereld van FEED.

Om dit heugelijke feit te vieren heeft de directie van Van Tuijl Feed Enrichment haar netwerk uitgenodigd om het werk van Woord en Daad in Tsjaad te ondersteunen.
Met het project Fonio: graan voor Tsjaad ondersteunt Woord en Daad kleinschalige boerinnen en dragen zij bij aan de voedselzekerheid in het land.

Dit heeft het mooie bedrag van € 20.335,- opgebracht.

Samen met haar partners herintroduceert Woord en Daad een oeroud gewas: fonio. Zij ondersteunen 800 kleinschalige boerinnen om hun opbrengst te vergroten. Daarmee versterken ze hun inkomen en voedselzekerheid. Daarnaast onderzoeken Woord en Daad mogelijkheden om een waardeketen voor fonio op te bouwen en meer kleinschalige boeren bij het project te betrekken.

Fonio gewas heeft drie unieke eigenschappen: het groeit in arme zandgrond, heeft weinig water nodig en groeit snel. Tussen het zaaien en de oogst liggen zes tot acht weken. Dat biedt kansen voor de boeren.

En belangrijker: fonio heeft een hoge voedingswaarde en bevat essentiële mineralen en aminozuren. Daarmee draagt fonio bij aan een gezonde voedselzekerheid voor de mensen in Tsjaad.

Werken bij Van Tuijl | Feed Enrichment?

Van Tuijl | Feed Enrichment is meer dan 60 jaar de partner in productie voor diervoeders. Wij produceren en bewerken grondstoffen bestemd voor derden. Onze bewerkingsprocessen zijn afgestemd op de internationale regels van de HACPP en de GMP+ normen.


Er zijn momenteel geen vacatures beschikbaar. Stuur ons een bericht
e-mail.